Waarom?

Misschien vraag je je af waar onderstaande adviezen vandaan komen. Wie ik ben dat ik dit zo opschrijf en denk dat ik daar iemand mee kan helpen…

Geldzaken zijn voor mij niet moeilijk. Ik raak er niet van in de stress. En als ik meer wil weten zoek ik het uit. Maar ik zie om me heen dat niet iedereen zo is. Bij vrienden en kennissen zie ik dat geld onrust veroorzaakt. En onzekerheid. En stress. En ik wil ze daar graag mee helpen.

Waarom heb ik geen moeite met geldzaken? Combinatie van dingen. Cijfers intimideren me niet, ik heb een cijfermatig beroep. Computers vind ik leuk, dus internetbankieren is geen probleem. En ik heb altijd goede ‘geld gewoontes’ gehad zoals rekeningen op tijd betalen, en net dingen kopen waar ik geen geld voor had.

Je vraagt je misschien af of ik wel weet wat het probleem is. Dat wel. Ik heb een soortgelijk probleem, namelijk met kleding. Kleding is voor mij een bron van onrust, onzekerheid en stress. Ik heb te veel, het is niet georganiseerd, niet te combineren, ik koop de verkeerde dingen, heb een hekel aan winkelen. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat ik een combinatie aanhad waar ik me slecht in voelde. Of iets droeg wat kapot of vies was. Geen goede ervaringen. En die zorgen er elke keer voor van elk klein kleding-dingetje sacherijnig word. En wegloopt van het probleem. En niets oplost.

Ik begrijp het dus wel een beetje. Iemand anders z’n administratie is mijn kledingkast (en die stoel in de slaapkamer.. en dat hoopje op de grond…)

De laatste tijd lees ik veel over over het vormen van gewoontes. Over het zetten van hele kleine stapjes. Over beginnen bij het begin. Over het vereenvoudigen van je leven. Inspirerende teksten van mensen die onderzoek hebben gedaan naar positieve psychologie en mindfulness. Dat inspireert me om ook mijn gedachten daarover op papier te zetten.Ik begin dit blog dan ook zoals ik iedereen in mijn omgeving adviseer met geldzaken om te gaan. Met kleine stappen. Elke week een artikel over iets wat met geld te maken heeft.

Volg me op twitter@25gedachten! Als ik een nieuwe post heb, vertel ik het daar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s