Geld en eenvoud

DSCN5536Geld, grrrr.

Heb jij een hekel aan internetbankieren? Raak je in de stress als je weer een rekening op de deurmat valt? O god moet je weer met dat ‘kastje’ van de bank in de weer.

En als je dan eindelijk achter je computer zit met dat kastje van de bank, ben je dan bang dat je de verkeerde cijfers in typt? Dat het inloggen al mis gaat en dat je voortijdig er de brui aan geeft. En de rekening maar op de stapel legt?

Kortom, heb je een hekel aan geldzaken? En je zou er het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden? Dan ben je op de juiste plek aangekomen!

Dit blog gaat over geld een eenvoud. Met geld moeten we allemaal wat. Het is een (betaal)middel, oftewel als we het gebruiken kunnen we er iets mee bereiken. Zou het niet mooi zijn als je geld dan voornamelijk op een leuke manier kan gebruiken, of dat je de vervelende kant van geld zo weinig ruimte geeft in je leven? Dat kan best. Als je het maar simpel maakt.

Geld

In mijn omgeving hebben best wat mensen een hekel aan geldzaken. Omdat ze door de bomen het bos niet meer zien, worden ze al zenuwachtig van het betalen van 1 rekening. Maar dat is het simpelste stukje! Waarom is dat dan zo moeilijk? Omdat we al het andere er meteen bij halen. Een rekening betalen doet denken aan die verzekering die nog opgezegd moet worden, en die belastingaangifte die nog ligt. En dat doet weer denken aan vorig jaar, toen we te laat waren… En misschien staat ook wel Facebook open, want dat is wél leuk. Afleiding. Door alles wat nog gedaan moet worden. Of door veel leukere dingen. En dan blijft die rekening liggen, en dat wordt alleen maar groter, in je hoofd en misschien ook wel door een boete.

Eenvoud

En zo kom ik bij eenvoud, het synoniem voor simpelheid. In het woordenboek beschreven als  “Afwezigheid van ingewikkelde of overmatige versiering in vorm, structuur of verschijning”.

Dat is waar ik heen wil. Geen pensioenadvies of verzekeringsvergelijkingen. Niet budgetteren. Maar gewoon de dagelijkse zaken onder controle.

Hoe kom je daar? Door te beginnen met hele kleine handelingen. En dan stap voor stap. Daar ga ik over schrijven. Dat het betalen van 1 rekening niet moeilijk is, als je het kunt doen zonder bang te zijn voor de techniek of de consequenties van het betalen van de rekening. En als je de basis onder de knie hebt, pas dan kun je beginnen aan grotere financiële thema’s.

Tandenpoetsen is niet leuk. En toch doen de meesten van ons dat twee keer per dag. Zonder al te veel emoties. Geen plezier, maar ook geen angst. Zou het niet prachtig zijn om ook op die manier met geldzaken om te gaan? Geen plezier, maar ook geen angst? Gewoon doen.

Daar wil over schrijven, geldzaken als tandenpoetsen 🙂 Gewoon doen.

Hoe zit het met jou?

Als je mijn volgende blogpost wil lezen, volg me dan op twitter @25gedachten . Daar kondig ik een nieuwe post aan. En alle deel-knopjes staan hieronder.

Als je wordpress leest, kun je je abonneren op deze site.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s